This site is dedicated to the creations of Independent Iranian Artists

پنجشنبه، فروردین ۰۳، ۱۴۰۲

سال ریزش، سال بقا: چشم‌انداز عبور از فرهنگ جمهوری اسلامی. گفتگوی ویدیویی رادیو زمانه با پرتو نوری علا


 "می‌خواهیم بدانیم نویسندگان زن از سه نسل سال ۱۴۰۱ را چگونه درک کردند. از نظر آنان شعار «زن، زندگی، آزادی» به چه معناست و چه چشم‌اندازی را در ۱۴۰۲ مقابل ما قرار می‌دهد؟"

پرتو نوری‌علا، شاعر، منتقد ادبی و داستان‌نویس که در سال‌های قبل از انقلاب در مرکز رویدادها و تحولات سیاسی و فرهنگی قرار داشت و اکنون سالیان درازی‌ست که در تبعید در لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیا زندگی می‌کند، فرهنگ را یک مجموعه بسیط از انواع گرایش‌ها در نظر می‌گیرد و می‌گوید با توجه به آنکه فرهنگ یک امر یکدست نیست، بلکه پسندیده و ناپسندیده در کنار هم در یک بستر رشد می‌کنند، گذار از فرهنگ اسلامی، از لمپنیسم و زن‌ستیزی که در چهار دهه گذشته در جامعه رشد کرده کار آسانی نیست، اما انقلاب ژینا (مهسا) نشان داد که می‌توان از فرهنگی که جمهوری اسلامی آن را رشد داده و به ما تحمیل کرده عبور کرد.
در گفت‌وگویی ویدیویی فرشته نزاکتی این سئوالات را با پرتو نوری‌علا در میان می‌گذارد. ویدیوی این گفتگو را در یوتیوب یا سایت رادیو زمانه ببینید.


۲ نظر:

Tahmineh Katoozi گفت...

"پرتوی گرامی ، مصاحبه شما با خانم فرشته نزاکتی را دو بار شنیدم و مثل همیشه از آن آموختم ، بخصوص اطلاعات جالب در مورد شعار :زن - زندگی - آزادی که چگونه عبدالله اجلان رهبر جنبش کردستان ترکیه در تقابل با سه تاییِ سکس - مرگ - برده داری، زن، زندگی، آزادی را ابداع نمود. شعاری که بعد از کشته شدن مهسا، سراسر ایران و جهان را فرا گرفت. اشاره شما به پیوند گسسته ایرانیان داخل و خارج کشور، و همچنین عقیده شما در مورد عبور ما از جمهوری اسلامی به لحاظ فرهنگی کاملن درست و شنیدنی است. بدون تعارف جامعه ایرانیان به شما به عنوان یک بانوی فرهیخته افتخار می کند. مانا باشید. تهمینه کاتوزی"

Partow, Literature, Art and Culture گفت...

تهمینه جان، از نظر پر از لطف ات متشکرم. با مهر، پرتو